Mësoni pse kjo është “gropa” më e shtrenjtë në botë

Elton Deda: Këtu kanë vend vetëm njerëz pa asnjë lloj vlere
03/05/2018
Kjo që sapo lamë pas ishte java e zezë e miliarderëve. Ja sa humbën dhe pse
03/05/2018

Mësoni pse kjo është “gropa” më e shtrenjtë në botë

Ajo është 525 metra e thellë dhe ka një diametër prej 1200 metrash.

Ka kushtuar mbi 13 miliardë stërlina, duke qenë kështu “gropa” më e shtrenjtë në planet.

Në fakt bëhet fjalë për një minierë të njohur diamantesh: miniera Mir në Siberi.

Ajo e bën qytetin Mirny të duket sikur është goditur nga një meteor.

Edhe pse nuk punon më prej vitit 2004, aty ka ende tunele nëntokësore që prodhojnë më shumë se 2 000 kg diamante në vit.

Miniera është në pronësi të kompanisë ruse Alrosa, e cila prodhon një të katërtën e të gjithë diamanteve në botë.

Hapësira ajrore mbi minierë është e mbyllur pasi ajo mund t’i thithë avionët e lehtë apo helikoperët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *